Поліцейським офіцерам громади з трьох областей передали 86 автомобілів

Поліцейським офіцерам громади з трьох областей передали 86 автомобілів

Фото
Укрінформ
На території Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" відбулася церемонія передачі для поліцейських офіцерів громади у Київській, Вінницькій і Полтавській областях 86 автомобілів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на церемонії наголосив, що у проєкті "Поліцейський офіцер громади" є "повна співпраця місцевих громад, державної влади, народних депутатів, міжнародних партнерів, поліцейських і простих громадян, які оцінюють роботу поліцейських офіцерів громади на місцях".

За його словами, довіра до поліцейських офіцерів громади є найбільшою з-поміж усіх представників цієї професії.

Міністр також наголосив, що цей проєкт має збільшуватися. На його думку, удосконалити і розвинути підготовку поліцейських офіцерів громади можливо шляхом об'єднання зусиль

"Наша амбітна мета полягає у тому, щоб до кінця наступного року поліцейських офіцерів громади стало 2 тисячі. А взагалі мета у тому, щоб у кожній з територіальних громад запрацював поліцейський офіцер громади. Тоді це буде, дійсно, візуальна присутність поліції і той рівень безпеки, на який заслуговує кожен громадянин України", - зазначив Монастирський.

Своєю чергою голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що в Україні несуть службу 632 поліцейські офіцери громади, які обслуговують 6 мільйонів населення. Понад 4300 населених пунктів з майже 30 тисяч обслуговуються поліцейськими офіцерами громади.

Читайте також: Поліцейські автомобіліфантоми» виїдуть на українські дороги до кінця року

"Ми можемо цього поліцейського називати універсальним поліцейським, але що основне - вчасне реагування на виклики та повідомлення громадян. А це можливо на великій території нашої держави виключно, якщо у поліцейського є авто. І автомобілі, які сьогодні також вручені нашим поліцейським, які переїжджають у громади, вони обладнані різним - від елементарної аптечки до бензопили, тому що ніхто не знає, в який момент і на яку допомогу нашим громадянам треба буде прийти", - заявив голова Нацполіції.

Вручення 86 автомобілів для нових поліцейських офіцерів громади у Київській, Вінницькій, Полтавській областях відбулося в столиці / Фото: Павло Багмут

Він також наголосив на важливості співпраці між поліцією і громадами.

"Я всіх закликаю до спільної роботи, спільною командою, і ми зможемо зробити життя наших громадян безпечнішим", - сказав Клименко.

Поліцейський офіцер громади – це офіцер Національної поліції, який живе та працює у певній територіальній громаді, забезпечуючи порядок і запобігаючи правопорушенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-