Закарпаття переходить у «жовту» зону: частину шкіл закривають на карантин

Закарпаття переходить у «жовту» зону: частину шкіл закривають на карантин

Укрінформ
З наступного тижня Закарпатська область переходить у «жовту» карантинну зону, у зв’язку з цим змінять роботу освітні заклади.

 Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков опублікував у Фейсбуці списки шкіл області, які не працюватимуть із наступного тижня, передає Укрінформ.

“Ситуація з захворюваністю на COVID-19 суттєво погіршується. З наступного тижня Закарпаття буде віднесено до жовтого рівня небезпеки. Це означатиме, що зможуть працювати лише ті заклади освіти, де вакциновано 80 або більше відсотків персоналу однією або двома дозами вакцини. Заклади освіти, де вакциновано менше 80% персоналу, будуть закриті на карантин”, - зазначив Полосков.

У списках по кожній громаді він помітив червоним кольором школи, де щеплено менше 80% освітян. Такі заклади є у кожній громаді, а в деяких, як видно зі списків ОДА, таких шкіл більше половини.

Читайте також: Уряд встановив нові карантинні обмеження в Україні

Як повідомляв Укрінформ, за даними ОДА, станом на 12 вересня на Закарпатті щеплено понад 50% освітян. Найбільший відсоток щеплень у школах Великодобронської сільської (90,8%), Тячівської міської (89.6%) та Міжгірської селищної територіальних громад (89,5%). Найгірша ситуація із вакцинованими освітянами у місті Хуст, Рахівському та Тячівському районах.

На Закарпатті утворено 64 територіальні громади, у них працює понад 600 закладів середньої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-