У Харкові відбувся марш рівності KharkivPride

У Харкові відбувся марш рівності KharkivPride

Фото, відео
Укрінформ
Майже дві тисячі учасників маршу рівності KharkivPride пройшли центром міста, перекритого для автомобілів, від площі Свободи до станції метро "Ботанічний сад", що на проспекті Науки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Колона учасників маршу почала формуватися о 12:00 біля Північного корпусу Харківського національного університету ім. Каразина, що на площі Свободи. Сюди для охорони громадського порядку підігнали три десятки автобусів з написом "Поліція" у якості огорожі учасників маршу від площі, а також кілька сотень правоохоронців, включаючи поліцейських та бійців Нацгвардії.

Учасники маршу розгорнули банери с написами: "Рівність для всіх - безпека для всіх!", "Українська нація - геть дискримінацію!", "Бунтуй, кохай, права не віддавай!", "Love is love", "Кохання немає меж", "Немає важливіше любові", "404. Ми не помилка та інші. Майже усі учасники - у захисних масках кольорів ЛГБТ, які тут роздають безкоштовно. Далі колона вирушила під звуки барабанів по проспекту Науки.

Читайте також: Сутички на ЛГБТ-акції в Одесі: поліція відкрила провадження за трьома статтями

За словами координаторки маршу, програмної директорки ГО "Харківське жіноче об"єднання "Сфера" та PrideHub Ганни Шаригіної, зараз число учасників трохи менше, ніж у 2019 році.

"Напередодні нам погрожували розправою за намір провести марш, але ми не відступилися, і марш демонструє наш намір боротися й надалі за рівні права для людей, за толерантне відношення до інших поглядів, а також за необхідність розслідування злочинів на ґрунті ненависті, спрямованої проти певної групи людей за певною ознакою", - наголосила вона.

У Харкові відбувся марш рівності KharkivPride / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

Учасники маршу пройшли до станції метро "Ботанічний сад" без інцидентів. Кількість учасників та правоохоронців ще уточнюється.

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Харкові на стіні будівлі по вулиці Подільській, 9, де розміщуються громадська організація "Харківське жіноче об"єднання "Сфера" та PrideHub, створено Мурал рівності для представників ЛГБТ+ під лозунгом "Бути різними добре разом" з зображенням чоловіків та жінок. До речі, мешканці будівлі надали дозвіл на мурал.

15 вересня 2019 року у Харкові на майдані Свободи відбувся перший Марш рівності ХарківПрайд у форматі правозахисної ходи за участі понад 2 тисячі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-