У Харкові біля PrideHub створили Мурал рівності

У Харкові біля PrideHub створили Мурал рівності

Фото
Укрінформ
Мурал рівності для представників ЛГБТ+ під гаслом "Бути різними добре разом" створено у Харкові на стіні будівлі по вулиці Подільській, 9, де розміщуються громадська організація "Харківське жіноче об"єднання "Сфера" та PrideHub.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла програмна директорка обох організацій Ганна Шаригіна.

"Мурал рівності на стіні будівлі ЛГБТ-центру і PrideHub протягом кількох днів створили дві професійні харківські художниці Ірина Водолаз і Катерина Буштрук. Авторки сподіваються, що мурал під лозунгом "Бути різними добре разом" стане антивандальною перешкодою для хуліганів", - зазначила Шаригіна.

У Харкові з’явився мурал рівності для людей ЛГБТ+ / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

За її словами, намір художниць пов'язаний із тим, що раніше невідомі хулігани неодноразово розбивали вікна у приміщенні організацій та розмальовували стіни на свій смак.

Читайте також: Під ОП сталися сутички між противниками ЛГБТ-прайду і поліцією

"Художниці запропонували глядачам сучасний стиль ілюстрацій із використанням дзеркал та скла, завдяки чому через абстрактні геометричні форми та природні символи створено образи-символи жінок та чоловіків", - пояснила Шаригіна.

За її словами, проєкт, узгоджений із мешканцями будівлі, реалізовано за офіційним дозволом: "Поки що ніяких нарікань чи протиправних дій не було".

"Щодо напрямку дій організацій "Сфера" та PrideHub, то головна мета - захист прав жінок та представників ЛГБТ", - пояснила Шаригіна.

Читайте також: Офіс асоціації ЛГБТ в Одесі обклеїли гомофобними листівками - Денісова звернулась до поліції

За її словами, 12 вересня у Харкові пройде хода Kharkiv Рride з метою нагадати суспільству про необхідність розслідування злочинів на підгрунті ворожнечі до ЛГБТ+ та інших вразливих груп: "Ми також хочемо нагадати про булінг та забезпечення доступу представників будь-яких гендерів та орієнтацій до державних послуг".

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня 2019 року у Харкові на майдані Свободи відбувся перший Марш рівності ХарківПрайд у форматі ініційованої ГО "Сфера" правозахисної ходи "Харків для всіх. Безпека для всіх" за участі понад тисячу людей. Незважаючи на присутність на площі двохсот правохоронців, зареєстровано напади на учасників ходи з боку представників громадських організацій, які додержуються традиційних українських цінностей. Кілька десятків людей затримано за хуліганство, але потім відпущено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-