На Житомирщині відремонтували міст через річку Ірша

На Житомирщині відремонтували міст через річку Ірша

Велике будівництво
Укрінформ
У Малинській громаді на Житомирщині за програмою Президента «Велике будівництво» відремонтували міст через річку Ірша.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Черговий новий міст, цього разу через річку Ірша ми відкрили на Малинщині. Цей об’єкт має велике значення для громади, адже він з’єднує Коростенський та Житомирський райони. Більше того, завдяки цьому мосту частину населених пунктів області нарешті вдалося логістично «повернути» до транспортної мережі Житомирського району», - йдеться у повідомленні.

В ОДА пояснили, що раніше на цьому шляху був аварійний міст, і жителям прилеглих сіл доводилося об’їжджати цю ділянку через кар’єр. Це створювало багато незручностей, ускладнювало рух навіть для екстреної допомоги.

Читайте також: На Донеччині відремонтують шляхопровід на дорозі Костянтинівка-Торецьк

Зазначається, що оновлений міст спроможний витримати повінь, оснащений гідроізоляцією, пішохідними доріжками з антиковзаючим покриттям та освітленням. Загальна вартість ремонтних робіт становить понад 12 млн грн.

За словами голови ОДА, реконструйований за сучасними технологіями міст прослужить щонайменше 50 років.

Читайте також: На Луганщині відремонтували 70-річний міст

Як повідомляв Укрінформ, програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цьогоріч у межах програми буде завершено близько 300 об’єктів соцінфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-