Паломники-хасиди почали від’їжджати з Умані

Паломники-хасиди почали від’їжджати з Умані

Фото, відео
Укрінформ
Паломники-хасиди, ввечері, 8 вересня, після святування Нового року за іудейським календарем - Рош га-Шана - почали від’їжджати з Умані до країн постійного проживання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Управління комунікації Національної поліції України.

“Грубих правопорушень протягом цих днів не допущено. Сьогодні ввечері, 8 вересня, паломники-хасиди почали від’їжджати з міста Умань до країн постійного проживання”, - йдеться в повідомленні.

За словами заступника начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Анатолія Серединського, наразі відбувається завершальний етап святкування Рош га-Шана.

Святкування Рош га-Шана в Умані / Фото: Ігор Ткаченко, Укріфнорм

"В цілому ситуація контрольована. Зафіксовано 21 повідомлення щодо перебування паломників-хасидів. Маємо два відкриті кримінальні провадження, які пов'язані з торгівлею речовин, схожих на наркотичні. Також маємо два адміністративні протоколи, за результатами яких будуть прийматися рішення з приводу видворення за межі території України із забороною в'їзду окремих хасидів, які допускали правопорушення на території міста Умань", - повідомив Серединський.

Він також заявив, що для забезпечення правопорядку під час відбуття паломників посилені патрульні наряди працюють у місцях посадки в автобуси, також виставлені посилені автопатрулі по маршруту руху і посилені заходи безпеки в аеропортах.

"В цілому завдяки злагодженій роботі ДСНС, поліції, Нацгвардії і міграційної служби ми мінімізували будь-якого роду провокації та правопорушення під час перебування паломників на території міста Умань", - сказав Серединський.

Читайте також: В Умані біля водойм, де хасиди проводять ритуали, чергують водолази

За словами пресофіцера поліції Ізраїлю Міхаеля Зінгермана, українські та ізраїльські поліцейські спрацювали професійно, чітко та ефективно.

Поліцейські продовжують нести службу в посиленому режимі та забезпечувати правопорядок в районі паломництва.

Як повідомляв Укрінформ, на святкування Рош га-Шана до Умані прибули понад 29 тисяч прочан-хасидів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-