На Закарпатті закликають батьків вплинути на вчителів, які не хочуть вакцинуватися

На Закарпатті закликають батьків вплинути на вчителів, які не хочуть вакцинуватися

Укрінформ
На Закарпатті, де щеплено лише близько третини педагогів, закликають батьків вплинути на вчителів, які не хочуть вакцинуватися.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний.

“На Закарпатті середній показник щеплених вчителів у загальноосвітніх закладах області складає 34%. Це означає, що з наступного тижня, якщо ми перейдемо у "жовту" карантинну зону, чимало шкіл не зможуть працювати у звичному режимі навчання, а перейдуть на дистанційну або змішану форму. Відтак, ми радимо батькам, представникам батьківських комітетів повпливати на педагогічні колективи та їхнє рішення щодо щеплення,” - сказав Пшеничний.

За його словами, найнижчі показники щеплень у педагогічних колективах на Закарпатті має місто Хуст, Іршавська тергромада, Тячівський та Рахівський райони.

"Хоча, разом із тим, у нас є громади, де показник щеплених вчителів складає 80%, наприклад, Мукачівська, Баранинська ТГ", - повідомив Пшеничний.

Читайте також: Більшість шкіл у Франківську можуть закрити з понеділка через невакцинований персонал

Нині на Закарпатті, додав він, діють 217 пунктів щеплення та 15 Центрів вакцинації для імунізації населення. Для бажаючих щепитися від коронавірусу у наявності та доступі є всі вакцини.

За даними Закарпатської ОДА, із початку проведення кампанії в області загалом зробили 229 235 щеплень.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу в Україні щеплено проти коронавірусу майже 150 тисяч людей. Загалом від початку кампанії вакцинації в державі зроблено понад 10 млн щеплень проти COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-