Денісова закликає Червоний хрест допомогти постраждалим від вибуху гірникам в ОРЛО

Денісова закликає Червоний хрест допомогти постраждалим від вибуху гірникам в ОРЛО

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова надіслала листи до Міжнародного комітету Червоного Хреста в Луганську та Сєвєродонецьку щодо надання матеріальної та психологічної допомоги постраждалим і родинам загиблих гірників внаслідок аварії на шахті “Червоний партизан”.

Як передає Укрінформ, про це Денісова написала у Телеграмі.

“Надіслала листи Голові субделегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Луганську Гі Брюйнінксу та Голові Міжнародного комітету Червоного Хреста у Сєвєродонецьку Хосні Джаррару щодо надання матеріальної та психологічної допомоги постраждалим і родинам загиблих внаслідок аварії на шахті “Червоний партизан””, - повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини.

За її словами для здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина, Денісова направила керівнику прокуратури Луганської області лист з вимогою проведення перевірки, внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та провадження досудового розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людей.

Читайте також: Через вибух на шахті в Колумбії загинули 12 гірників – одного ще шукають

Уповноважений Верховної Ради з прав людини висловила співчуття сім’ям загиблих і потерпілих шахтарів на території тимчасово окупованої Луганської області.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня під час аварії на шахті “Червоний партизан”, розташованій на тимчасово окупованій території Луганської області, загинули дев'ять гірників, 19 травмовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-