На шахті в ОРЛО в результаті аварії загинули дев'ятеро гірників, 19 - травмовані

На шахті в ОРЛО в результаті аварії загинули дев'ятеро гірників, 19 - травмовані

Укрінформ
Дев'ять людей загинули, дев'ятнадцять травмовані на шахті «Красний партизан» в окупованій частині Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив засновник «Східної правозахисної групи» Павло Лисянський.

«Як повідомлялося, на шахті «Красний партизан» в ОРЛО, загинули 9 осіб. Ми зі Східною правозахисною групою з'ясовували деталі трагедії. За інформацією з профспілкових джерел в ОРЛО нам стало відомо, що кліть з людьми вертикального стовбура шахти «Красний партизан» транспортувала гірників, які працювали у третю зміну, проводився спуск шахтарів, у цей момент стався обрив транспортного каната», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Шахтарі України у серпні видобули вугілля на 19% менше запланованого

Трагедії можна було уникнути, якби спрацював т.з. парашут - страховка, передбачена на випадок обриву основного каната. У кліті перебували 25 осіб; ще троє чекали підходу кліті в навколошахтному дворі. Дев'ять людей загинули, дев'ятнадцять, у тому числі троє з тих, хто очікували на кліть, дістали травми. В основному - переломи кісток. Троє людей доправлені до лікарні у важкому стані.

Шахта «Красний партизан» входить до складу ГУП «ВОСТОКУГОЛЬ», видобуває вугілля марки А - антрацит. Глибина стовбура - 1 375 метрів.

Читайте також: На Запорізькому залізорудному комбінаті загинув шахтар

Генеральний директор ГУП - Костянтин Скринник. На селекторних нарадах до нього неодноразово звертався директор шахти з проханням про виділення коштів на ремонт людського підйому та охорону праці на підприємствах, але звернення були проігноровані.

Наразі робота шахти не відновлена. На місці працюють рятувальники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-