На Прикарпатті назвали причину отруєння 11 школярів

На Прикарпатті назвали причину отруєння 11 школярів

Укрінформ
Отруєння 11 дітей та одного дорослого під час святкування нового навчального року в селі Загвіздя спричинила піца, у закладі харчування виявили кишкову паличку.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном розповів представник Головного управління Держпродспоживслужби в області Віталій Фіглевський.

«Усіх хворих пов’язує вживанням піци, яку готували з порушенням технологічного процесу. Піцу не випікали, а розігрівали на наступний день після приготування, що є порушенням відповідного температурного режиму», - повідомив Фіглевський.

За його словами, під час перевірки закладу, де харчувались діти, фахівці виявили кишкову паличку.

Читайте також: На Прикарпатті весілля закінчилося отруєнням вісьмох дорослих і трьох дітей

Власників закладу притягнули до адміністративної відповідальності, а його роботу призупинили на 10 днів для усунення недоліків.

Як повідомляв Укрінформ, на Прикарпатті впродовж 2 і 3 вересня до інфекційної й дитячої лікарні Івано-Франківська госпіталізували 10 дітей та одного дорослого, а ще вісім неповнолітніх перебували на лікуванні дома.

Наразі в медзакладах на лікуванні перебувають 11 дітей. Попередній діагноз від медичних працівників – гострий гастроентерит. Стан 8 хворих оцінюють середньої тяжкості.

Усі вони святкували День знань у селі Загвіздя, у ресторані «Святковий». За цим фактом поліція порушила кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-