Вчителі 20 прикарпатських шкіл на два тижні призупинили страйк

Вчителі 20 прикарпатських шкіл на два тижні призупинили страйк

Укрінформ
На Прикарпатті вчителі 20 шкіл Долинської ОТГ на два тижні призупинили страйк у зв'язку із затримкою виплати зарплати та відновили освітній процес.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступниця Долинського міського голови Алла Шевченко.

«Освітяни призупинили страйк до 20 вересня, щоб в Івано-Франківській ОДА напрацювали антикризові заходи, і приступили до навчання», - повідомила Шевченко.

За її словами, 7 вересня справу щодо заборгованості вчителям розглядатимуть на засіданні в адмінсуді.

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня у Долинській ОТГ вчителі 20 шкіл розпочали безстроковий страйк через зарплатні борги - педагоги не отримують зарплату із червня. Наразі цей борг складає близько 20 млн грн. Відтак, близько 900 вчителів приходили на роботу, але уроки не проводили. Директори закладів написали накази про призупинення освітнього процесу. У Долинській громаді вважають, що причиною ситуації стали недосконалість формульного розрахунку нарахування освітньої субвенції та адмінреформа.

Читайте також: Шкарлет обіцяє, що зарплати вчителів цьогоріч зростуть ще майже на 9%

У березні Долинська міська рада звернулася до суду з адміністративним позовом до Кабінету Міністрів, Міністерства освіти і науки, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, в якому просить суд визнати протиправною бездіяльність відповідачів щодо формування та розподілу обсягу освітньої субвенції для Долинської територіальної громади. Тут вважають, що обсяг освітньої субвенції для Долинської ТГ на 2021 рік має складати 189 662,0 тис. грн.

14 квітня Івано-Франківський окружний адміністративний суд відкрив провадження у цій справі.

Фото: пресслужба МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-