В Одесі збудують соборну мечеть з двома мінаретами

В Одесі збудують соборну мечеть з двома мінаретами

Фото
Укрінформ
Урочиста церемонія закладки капсули часу в фундамент майбутньої культової споруди мусульман - соборної мечеті з двома мінаретами – відбулась в Одесі.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в Ісламському культурному центрі Одеси.

«Будівля соборної мечеті буде нагадувати за архітектурною формою мечеть Аль-Масджид ан-Набаві в Медині, що є другою святинею в ісламі, і зможе приймати до молитви і богослужіння більше тисячі мусульман», - зазначив імам Одеси шейх Ільяс Умаров.

В Одесі почали будівництво нової мечеті / Фото: Юлій Зозуля

За його словами, жодна з молитовних будівель мусульман в Одесі та області не має статусу мечеті, а майбутня культова споруда на Балківській вулиці буде третьою за величиною ісламською спорудою в Україні, яку збудують з дотриманням усіх стандартів приблизно за два роки.

У церемонії закладки капсули взяли участь верховний муфтій України Ахмед Тамім, заступник голови Одеської облради Олег Радковський, заступник директора департаменту культури ОДА Ярослава Різникова, представники мусульманської громади міста та посольств Іраку, Ірану та Республіки Індонезії в Україні.

Читайте також: У Стамбулі відкрили найвищу в місті вежу та мечеть з найвищим у країні вівтарем

Варто зазначити, що до 1917 року в Одесі функціонували соборна мечеть, дві школи-мектебе, було також і мусульманське кладовище, однак після приходу до влади більшовиків релігійні та освітні споруди і кладовище були знищені.

Наразі в Одесі функціонують Арабський культурний центр та ісламський культурний центр «Альраїд». У межах центру «Альраїд» є молитовний зал (мечеть), розрахований на 500 осіб, бібліотека та недільна школа з вивчення арабської мови та культури ісламського світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-