Медики, які голодували на Львівщині, отримали зарплату за квітень

Медики, які голодували на Львівщині, отримали зарплату за квітень

Укрінформ
Медикам Соснівської міської лікарні на Львівщині, які голодували через невиплату зарплати, виплатили заборгованість за квітень.

Про це у Фейсбуці повідомила Червоноградська міська рада, передає Укрінформ.

«Червоноградська міська рада виділила 400 тис. грн, а Національна служба здоров‘я України виконала свої зобов‘язання і у середу, 1 вересня, перерахувала 420 тис. грн за надані лікарями послуги. Вдалося повністю погасити заборгованість за квітень», - зазначається у повідомленні.

Станом на 3 вересня, заборгованість перед соснівськими медиками за травень-серпень становить орієнтовно 2,5 млн грн.

Читайте також: Голодування медиків на Львівщині: Денісова звернулась до МОЗ і Держпраці

Як повідомляв Укрінформ, 17 співробітників Соснівської міської лікарні 12 серпня оголосили голодування через борги із заробітної плати. За три місяці їм заборгували 3 млн грн.

Того ж дня, за інформацією голови первинної лікарняної профспілкової організації Вільної профспілки медпрацівників України Оксани Гладун, була порушена кримінальна справа за ч. 1 ст.175 у зв’язку з невиплатою заробітної плати медпрацівникам КП "МЛ СМР".

16 серпня відбувся круглий стіл за участі медпрацівників, керівництва лікарні, представників міської, обласної влади та НСЗУ. Як результат, на погашення боргу по зарплаті медпрацівникам виділити 400 тис. грн з резервного фонду Червоноградської міської ради. Заступник голови облдержадміністрації Іван Собко доповів, що час від часу уряд виділяє субвенції на потреби територіальних громад, які мають проблеми з медичними закладами, де немає можливості перекрити дефіцити, і пообіцяв посприяти. Після цього, як повідомив Гладун, акцію голодування було припинено.

Фото: Оксана Гладун, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-