У Хмельницькому створили додаток, який «роздягає» міські будівлі

У Хмельницькому створили додаток, який «роздягає» міські будівлі

Укрінформ
У Хмельницькому у межах проєкту «Оголені» презентували мобільний додаток, який дозволяє побачити, якими були будівлі до того, як у них з'явилися архітектурні зміни та реклама.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Поділля. News.

«У рамках проєкту створено мобільний додаток, з допомогою якого, перебуваючи на вулиці Проскурівській, можна побачити, якими були будівлі розташовані з обох її боків, коли їх щойно збудували, і якими вони могли би бути, якби люди, які отримали ці будинки (або їх частини) у власність, не внесли в них свої корективи», - йдеться у повідомленні.

Наразі в додатку є інформація про 37 будинків і скоро він буде доступним у мобільних телефонах.

Читайте також: Google розробляє додаток для бігунів із порушеннями зору

Принцип роботи додатку простий, адже потрібно навести камеру телефона на будівлю, а він забере з неї все зайве. Причому йдеться не лише про рекламу та вивіски, а й про добудови і навіть дерева, які за багато років встигли вирости та затулити своїми кронами частину фасадів. Для відтворення вигляду будівель опрацювали багато старих світлин.

Окрім цього, у межах проєкту «Оголені» розробили малюнки-постери із зображенням автентичного вигляду будівель. Їх покажуть на пішохідній вулиці в день міста.

Читайте також: Може «оживати»: у Житомирі намалювали 12-метровий мурал

Проєкт «Оголені» має на меті привернути увагу громадськості до проблеми збереження і відновлення архітектурної спадщини, оскільки від цього залежить туристична і інвестиційна привабливість Хмельницького.

Фото: Поділля. News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-