У Тернополі відкриють скульптурну композицію пам’яті загиблих воїнів-артилеристів

У Тернополі відкриють скульптурну композицію пам’яті загиблих воїнів-артилеристів

Фото
Укрінформ
На Тернопільщині заслужений художник України Микола Шевчук завершує роботу над створенням скульптурної композиції, присвяченої воїнам-артилеристам, які загинули на сході України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На передньому плані - образ воїна-ангела з війська небесного на чолі з архістратигом Михаїлом, який постав на захист Божої правди і волі, своєї віри і поваги до себе. За це все й нині стоять там, на сході України, гинуть наші хлопці… У пам'ять їм, а передусім на шану загиблих воїнів-артилеристів, і вирішив реалізувати цей творчий проєкт. Його назва – «Вогонь запеклих не пече», шевченківські слова, що вписані у сьогоднішні шеврони воїнів 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола, військова частина якої базується у Тернополі», - розповів Шевчук.

Читайте також: В Одеському аеропорту відкрили скульптуру «Кардіограма міста»

За словами скульптора, задум про створення такої композиції виник у нього давно. Майже рік минув у пошуках відповідного матеріалу – теребовлянського пісковика, а потім – розробка ескізу, кількамісячна нелегка робота над кам’яною брилою висотою 4 метри і шириною близько трьох метрів.

На пам’ятнику, крім образу воїна-ангела зі щитом і вогненним мечем у вигляді снаряду й гасла «Героям слава!», витесано й силует-образ скорботної матері, яка у тилу чекає свого сина з війни.

У Тернополі відкриють скульптурну композицію пам’яті загиблих воїнів-артилеристів / Фото: Олег Снітовський, Укрінформ

Митець викарбує у камені й інші символи, що багато значать для українців, зокрема, й 5 зламаних колосків - символів Голодомору, гілки дуба із жолудями, уособлення доблесті та сміливості у подоланні труднощів.

Читайте також: Львів і Моцарт-син: хтось розгледів у скульптурі ніжну душу, хтось – ”чупакабру”

Скульптурну композицію «Вогонь запеклих не пече» планують урочисто відкрити у Тернополі на території військової частини 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола 9 вересня. Саме цього дня у 2014 році було видано наказ про її створення.

Як повідомлялося, Микола Шевчук – заслужений художник України, живописець, іконописець, скульптор. Живе і творить на Тернопільщині, Автор першого в Україні тривимірного пам’ятника Героям Небесної Сотні у Теребовлі. Волонтер, учасник всеукраїнських та міжнародних виставок живопису, графіки та скульптури. Нагороджений медаллю-відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в Антитерористичній операції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-