В Одеському аеропорту відкрили скульптуру «Кардіограма міста»

В Одеському аеропорту відкрили скульптуру «Кардіограма міста»

Фото
Укрінформ
У залі реєстрації пасажирського терміналу Одеського аеропорту відкрили незвичайну скульптуру у вигляді морської раковини - арт-об'єкт «Кардіограма міста», що видає характерні звуки Одеси - крики чайок, шум морських хвиль, голоси на Привозі тощо.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В урочистій церемонії взяли участь керівники міста й області, одеські митці й одна з ініціаторок проєкту Наталія Ткаченко.

В одеському аеропорту з’явилася нова скульптура / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

«Арт-об'єкт «Кардіограма міста» створений за допомогою програм звукового дизайну і 3D-візуалізації. Скульптура відтворює шум моря, крики чайок, звук Воронцовського маяка, голоси на Привозі, стукіт підборів по бруківці», - зазначила Ткаченко.

За словами міського голови Одеси Геннадія Труханова, «кожен бачить Одесу по-своєму і кожен має право на свою творчість. Цей арт-об’єкт - ще один своєрідний магніт Одеси, з яким можна ознайомитись, приїжджаючи сюди, а пізніше порівняти зі своїми відчуттями про Одесу».

Скульптура є однією з семи скульптур проєкту “Звуки міста”, ініційованого до 30-ї річниці Незалежності України.

Читайте також: Алею зірок Одеси поповнили імена трьох митців

Як повідомлялося, сьогодні одесити урочисто відзначають День міста. За традицією відбуваються святкові концерти, відкриття на Алеї зірок нових імен митців, які залишили слід в історії Одеси і зробили внесок у світову культуру. Уввечері одеситів та гостей міста чекає гала-концерт на Потьомкінських сходах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-