У Харкові встановили меморіальну дошку Георгію Кірпі

У Харкові встановили меморіальну дошку Георгію Кірпі

Фото
Укрінформ
У Харкові на будівлі Українського державного університету залізничного транспорту встановили меморіальну дошку Герою України, ексміністрові транспорту і зв'язку, почесному громадянину міста Харкова Георгію Кірпі.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

Зазначається, що урочисте відкриття відбулося 31 серпня, в день посвячення в студенти першокурсників Українського державного університету залізничного транспорту.

За словами дружини Героя України, Жанни Кірпи понад 50 років тому, вони разом із чоловіком теж були студентами цього університету, І зараз вона з вдячністю згадує педагогів, які "дали більше, ніж знання - почуття власної гідності та віру у свої сили".

Читайте також: У Харкові відкрили меморіальну дошку Кернесу

Георгій Кірпа (1946 - 2004) закінчив Харківський інститут інженерів залізничного транспорту в 1970 році з відзнакою. Академік Транспортної академії України, автор 14 наукових праць в галузі залізничного транспорту, Герой України. У 2002-2004 роки був міністром транспорту України, генеральним директором Укрзалізниці.

З ініціативи Георгія Кірпи були реалізовані такі проєкти, як будівництво автобану Київ - Одеса, судноплавного каналу Дунай - Чорне море, почалося будівництво автомобільно-залізничного мостового переходу через Дніпро в Києві, реконструйований центральний залізничний вокзал у Києві.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-