Суд у Черкасах обирає запобіжний захід бабусі хлопчика, госпіталізованого у комі

Суд у Черкасах обирає запобіжний захід бабусі хлопчика, госпіталізованого у комі

Фото
Укрінформ
У Черкасах у закритому режимі проходить судове засідання щодо обрання запобіжного заходу жінці, 7-річний онук якої госпіталізований з численними травмами у стані коми.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед початком засідання прессекретар суду Марина Кучеренко повідомила журнаістам, що клопотання щодо переведення судових засідань у закритому режимі подала підозрювана, аргументувавши це тим, що потерпілий є малолітнім і розголошення відомостей про нього може зашкодити дитині.

Резолютивну частину рішення суду оголосять у відкритому засіданні.

Читайте також: У Єгипті акула напала на українських туристів, дитина в реанімації

Наразі журналісти поза залою засідання чекають, яке рішення прийме суд.

За словами старшого групи процесуальних керівників у кримінальному провадженні Віталія Корновенка, 30 серпня Черкаська обласна прокуратура звернулась до суду з клопотанням про обрання жінці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Радуцький пропонує, щоб «швидкі» супроводжувала поліція

Як повідомлялося, у Черкасах 24 серпня госпіталізували у непритомному стані другокласника із тяжкими травмами. За совами медичного директора Черкаської обласної дитячої лікарні Наталії Волчкової, у хлопчика численні садна на тілі різного ступеня заживлення, гематома лобної частини голови, рвана рана нижньої губи та вуха, дефекти тканин на лівому стегні. Лікарі виявили пролежні на тілі дитини.

За словами директора обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігоря Фесуна, крім інших травм, у дитини частково відсутній статевий орган.

Попередньо озвучувалася версія, що хлопчика покусали собаки. Поліція відкрила два кримінальні провадження.

Бабуся хлопчика стверджувала, що він упав із купи цегли й травмувався. Батьки дитини під час трагедії перебували в Києві.

Бабусі повідомили про підозру за фактом залишення малолітньої дитини в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу.

Нині хлопчик перебуває в термінальній комі, лікарі дають жодних прогнозів.

Раніше ця родина опинилася в епіцентрі скандалу через 15 алабаїв, які вирвалися з двору та напали на молоду жінку. Тоді собак вилучили. Згодом родина знову завела кількох собак. Їхнім власником є син жінки, справа якої зараз слухається в суді. Він вітчим травмованого хлопчика, юрист за фахом.

Фото Юрія Стригуна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-