У Коломиї створили комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт»

У Коломиї створили комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт»

Укрінформ
У Коломиї створили комунальне підприємство (КП) «Міжнародний аеропорт».

Як передає Укрінформ, про це повідомив Коломийський міський голова Богдан Станіславський на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Сесія міської ради підтримала створення комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Коломия». Його назва відображає чітку мету - творити Коломию важливим транспортним хабом, який буде справжніми «воротами Карпат» та Івано-Франківської області», - повідомив Станіславський.

За його інформацією, ідея та реалізація цього проєкту нерозривно пов'язана з іменем Ігоря Табанюка, який був головним натхненником розвитку авіації в Коломиї. Родина Табанюків підтримує рішення створити таке комунальне підприємство.

«Нове комунальне підприємство є тим рішенням, завдяки якому вдасться вберегти від можливого дерибану землю летовища, зберігши її як цілісний комплекс», - зауважив мер Коломиї.

Він додав, що наступним кроком місцевої влади буде проведення відкритого конкурсу на посаду директора аеропорту.

Читайте також: Вінниця на реконструкцію місцевого аеропорту візьме кредит у ₴300 мільйонів

Як повідомляло агентство, 28 липня біля села Шепарівці, на Коломийщині, розбився професійний льотчик та інструктор Ігор Табанюк. Разом з ним загинули ще троє іноземців. У Коломиї Табанюк очолював ГО «Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації» та започаткував тренувальну базу для приватних літаків малої авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-