Вінниця на реконструкцію місцевого аеропорту візьме кредит у ₴300 мільйонів

Вінниця на реконструкцію місцевого аеропорту візьме кредит у ₴300 мільйонів

Укрінформ
Вінницька міська рада залучить на реконструкцію аеровокзалу місцевого аеропорту 300 млн грн кредитних коштів.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

«У рамках реконструкції аеродрому ми брали зобов'язання щодо реконструкції аеровокзалу. Ми працювали над тим, щоб за принципами державно-приватного партнерства знайти партнера, який побудує нам чи зробить реконструкцію аеровокзалу. На жаль, COVID вніс свої корективи. Тому ми передбачаємо для першої черги реконструкції аеровокзалу 300 млн грн кредиту», - сказав міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

За його словами, обсяги запозичень міської ради на реконструкцію аеровокзалу цьогоріч становитимуть 30 млн грн. Це перший кредитний транш, який планується запозичити на реалізацію проєкту. Рішення про запозичення з метою фінансування 1-ої черги масштабної модернізації аеровокзалу у п'ятницю ухвалила сесія міської ради.

У повідомленні зазначається, що модернізація аеровокзалу триватиме упродовж 2021-2023 років. За кошти бюджету територіальної громади розроблена проєктно-кошторисна документація з використанням сучасних Building Information Modeling технологій.

Читайте також: Ексдиректора запорізького аеропорту підозрюють у привласненні пів мільйона гривень

Проєкт передбачає, що після завершення двох черг реконструкції пропускна спроможність терміналу може досягти 550 пас./год. для міжнародних та внутрішніх рейсів загалом. Оновлений аеровокзал дозволить підвищити якість обслуговування пасажирів та покращити умови роботи персоналу.

Реконструкція «Аеродрому Вінниця» у повному обсязі, разом із летовищем, дасть змогу приймати літаки місткістю до 200 пасажирів сімейств Boeing 737-800 та Airbus 320. Завдяки залученню нових авіакомпаній підприємство зможе забезпечити зростання пасажиропотоку до 300 тис. пасажирів вже у перші 3-4 роки після оновлення інфраструктури, вважають у міськраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-