Перші гроші донецьким олігархам привіз Кобзон від кемеровської мафії – Луценко

Перші гроші донецьким олігархам привіз Кобзон від кемеровської мафії – Луценко

Укрінформ
Перші гроші донецьким олігархам привіз співак Йосип Кобзон від кемеровської мафії.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю виданню LB.ua повідомив колишній генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Перші гроші в донецьку олігархію – це вже я знаю не як політик, а як силовик, завіз Кобзон – з рук кемеровської мафії. Кемеровську область очолював Амангельди Тулєєв", - сказав Луценко.

За його словами, Тулєєв - це "комуніст, який став для Кузбаса тим, ким став Віктор Янукович для Донбасу. І от перші гроші у валізах привіз Кобзон як представник мафії".

Як розповів ексгенпрокурор, "вони спочатку захопили пів Донецької області, потім – дещо почистили від конкурентів решту території і захопили вже всю Донецьку область. Ще почистили, і потім захопили Луганську.

Потім стало зрозуміло, що їхній керівник Ахать Брагін став надто кривавим символом, аби рухатися далі – в публічну площину, в політику. І якось на стадіоні «Шахтар» під час гри підірвали сектор, де був лише він (15 жовтня 1995 року - ред.). Ні Януковича, який був заступником губернатора, ні Рибака – мера Донецька, ні Ахметова не було...

Брагіна впізнали тільки по руці з годинником – її відірвало й відкинуло на якусь відстань. Більше нічого не залишилося від нього".

Як нагадав Луценко, "Брагін дійшов у своїй вседозволеності до того, що попросив купити йому "Стінгер" (зенітно-ракетний комплекс, – ред.)". За словами Луценка, Брагін планував збити літак, яким летітиме донецький політик і бізнесмен Євген Щербань.

"Коли інформація про "Стінгер" дійшла до столиці, силовики послали коректний сигнал місцевим авторитетам: або ви самі якось вирішуєте проблему з Брагіним, у якого відверто дах поїхав, або вирішимо ми, але тоді летітимуть скалки, і буде як буде. От вони й вирішили. Самі. Хто саме – до сьогодні невідомо", - розповів Луценко і пояснив, що Щербань був політичним конкурентом Брагіна "із представництва Донбасу зі своєю Ліберальною партією України".

Читайте також: В Римі арештували 70-річну лідерку мафіозного клану

На запитання, чи є досі серед "акціонерного капіталу" донецького бізнесу кемеровські гроші, Луценко відповів: "Тепер це вже крапля в морі. Але зв’язок між російською і донецькою вугільною, а потім металургійною мафією такий значний, що нам це відлунило в 14-му році".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-