На Прикарпатті люди заблокували дорогу через закриття гімназії

На Прикарпатті люди заблокували дорогу через закриття гімназії

Укрінформ
На Прикарпатті, у селі Яворів, люди частково перекрили дорогу Р-24 «Татарів – Кам'янець-Подільський». Причина – закриття навчального закладу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Івано-Франківської області у Фейсбуці.

«30 серпня у селі Яворів Косівської територіальної громади люди частково перекрили рух транспорту на дорозі Р-24. Йдеться про дорогу сполученням «Татарів – Кам'янець-Подільський». Майже 50 осіб з села Яворів частково ходять пішохідним переходом у зв’язку із невдоволенням через ліквідацію навчального закладу. Пропускають частково службовий транспорт, автобуси і автівки з маленькими дітьми», - повідомили правоохоронці.

Як сказав кореспонденту Укрінформу телефоном перший заступник Косівського міського голови Святослав Костинюк, йдеться про закриття одного з корпусів гімназії у присілку Безулька.

Читайте також: На Житомирщині звели новий корпус гімназії

«В одному селі ми не можемо утримувати дві школи. У присілку Безулька гімназія не відповідає умовам для навчання. Гімназія складалась з двох корпусів: один корпус знаходиться дуже високо в горах, і він залишається працювати, бо дітей звідти неможливо забрати. Другий корпус знаходиться біля центральної дороги. Міська рада придбала повнопривідний автобус, щоб забезпечити під’їзд дітей до Яворівського ліцею, який знаходиться за 3 км від гімназії. Звідти 30 дітей підуть першого вересня до Яворівського ліцею», - пояснив Костинюк.

За його словами, у Яворівському ліцеї створені хороші умови для навчання 450 дітей. Нині тут вчаться 197 учнів.

Костинюк зауважив, що окрім гімназії, у присілку Безулька міська рада закрила гімназію у селі Смодна. Звідти всі діти вже перейшли на навчання до шкіл Яворова та Косова.

Читайте також: На Тернопільщині до 1 вересня закінчать реконструкцію Шумської гімназії

Щодо освітян, які працювали у цих навчальних закладах, то посадовець зазначив, що деякі з них вже працевлаштовані. Але близько десятка вчителів змушені будуть звернутись на біржу праці.

Відомо, що у Косівській ТГ навчаються 4200 дітей.

Автошлях Р 24 — автомобільний шлях регіонального значення у Івано-Франківській, Тернопільській і Хмельницькій областях. На своїй протяжності долає два перевали: Кривопільський та Буковецький.

Фото: Поліція Івано-Франківської області, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-