На Черкащині поліцейський іде під суд за організацію «прослушки»

На Черкащині поліцейський іде під суд за організацію «прослушки»

Фото
Укрінформ
Чинний та колишній працівники поліції в Черкаській області організували схему незаконного прослуховування громадян.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора до суду скерований обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом порушення таємниці телефонних розмов.

"За даними слідства, група осіб, до якої входили діючий та колишній оперативні працівники Головного управління Нацполіції в Черкаській області, організувала схему надання послуг з прослуховування телефонних розмов громадян за грошову винагороду. Для цього використовувалися спеціальні засоби, призначені для негласного зняття інформації", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали колишнього оперативного працівника Головного управління Нацполіції в Черкаській області після передачі чергової інформації та одержання за неї 2 тисяч доларів США.

Пізніше за результатами проведення судових експертиз повідомили про підозру діючому працівнику ГУ НП в Черкаській області.

Читайте також: Рейдерство, «прослушка», збут наркотиків і зброї: СБУ викрила банду «перевертнів»

Як повідомляв Укрінформ, у травні в Запоріжжі кіберфахівці СБУ заблокували схему несанкціонованого збуту спеціальної техніки для негласного отримання інформації, що використовується підрозділами правоохоронних органів при проведенні оперативно-розшукових заходів, зокрема прихованого аудіо- та відеозапису.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-