Понад 100 запоріжців вшанували воїнів та пробігли за Героїв України

Понад 100 запоріжців вшанували воїнів та пробігли за Героїв України

Фото
Укрінформ
Запоріжжя долучилось до всеукраїнського патріотичного забігу в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми зареєстрували понад 100 учасників, наймолодшому - 7 років. Всеукраїнський забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” проводиться у Запоріжжі вдруге. Технічно, він нічим не відрізняється від минулорічного, але як організатор, я можу сказати, що цього року більше людей, які виявили бажання бігти за конкретну людину. Люди йшли з конкретним ім’ям бійця, розуміючи за кого саме вони біжать”, - говорить організаторка, виконувачка обов’язків директора Обласного центру патріотичного виховання молоді Дарина Точилина.

До спортивного заходу мали можливість доєднатись усі охочі і пробігти на вибір дистанцію у 2, 5 або 10 км за будь-кого з українських воїнів, які загинули під час захисту країни на Сході.

Читайте також: Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

“Я сьогодні вже вдруге біжу. Вважаю, що саме такі заходи мають бути, а не “совкові” мітинги. Ми долучаємо тих, хто шанує наших загиблих побратимів, таким чином ми допомагаємо нести їх ім’я разом в майбутнє. Важливо продовжувати їх життя. Сьогодні я біжу за нашого побратима Сергія Бурлака (позивний Француз) ми разом були в одному підрозділі в “Азові”, він загинув … на превеликий жаль. З великою гордістю біжу за нього сьогодні”, - говорить ветеран АТО Михайло Пирог.

Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

10-річний Сергій прийшов на забіг разом із батьком. Хлопець каже, що біжить сьогодні 2-кілометрову дистанцію “за Україну”.

Читайте також: У Києві обмежать рух транспорту через забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

У Запоріжжі спортивний захід проходить другий рік поспіль в парку Перемоги. Серед учасників забігу - волонтери, студенти, бійці та ветерани АТО, молодь.

Метою забігу є вшанування пам’яті загиблих воїнів АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-