Держпраці виявила порушення строків виплат зарплати в одній з лікарень Львівщини

Держпраці виявила порушення строків виплат зарплати в одній з лікарень Львівщини

Укрінформ
Під час інспекційного відвідування Державною службою України з питань праці комунального підприємства «Міська лікарня Соснівської міської ради» встановлено факти порушення строків виплати заробітної плати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Згідно з дорученням першого віце-прем᾿єр-міністра - міністра економіки України Олексія Любченка Державною службою України з питань праці завершено перевірку за фактами заборгованості по заробітній платі на комунальному підприємстві «Міська лікарня Соснівської міської ради» (Львівська область). Під час інспекційного відвідування встановлено факти порушення строків виплати заробітної плати, а також виплати її не в першочерговому порядку. Загальна сума заборгованості становить 1,7 млн грн перед 72 працюючими та 19 звільненими працівниками за квітень – червень цього року", - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що у травні відбулося зменшення тарифних ставок і посадових окладів усіх працівників закладу. Паралельно з цим зафіксовано факти збільшення посадових окладів чотирьом керівникам та встановлення премій керівнику закладу. І це відбувалося за наявності заборгованості із виплати заробітної плати, зауважили в Мінекономіки.

Матеріали заходу контролю вже спрямовані до органів Національної поліції для порушення кримінального провадження за фактом умисної невиплати заробітної плати медичним працівникам, що містить ознаки злочину, відповідальність за який передбачена статтею 175 Кримінального кодексу України.

Читайте також: В Україні виявили понад 7 тисяч неформальних працівників - Мінекономіки

У Мінекономіки зазначили, що 25 серпня 2021 року розпочато позаплановий захід у формі інспекційного відвідування комунального некомерційного підприємства Слов'янської міської ради «Міська клінічна лікарня м. Слов'янськ» (Донецька область).

З початку інспекційного відвідування встановлена заборгованість із виплати заробітної плати перед 733 працівниками в сумі понад 9,2 млн грн, зокрема й перед 11 звільненими працівниками в сумі понад 176 тис. грн. Заборгованість перед усіма звільненими працівниками була погашена, заходи з перевірки тривають. Після проведення інспекційного відвідування будуть вжиті відповідні заходи.

Як повідомлялося, безпідставна невиплата заробітної плати більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності чи громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності, карається накладенням штрафу від 8500 до 17000 грн або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-