Суд визнав незаконною спробу мера Одеси повернути проспекту Небесної Сотні ім'я Жукова

Суд визнав незаконною спробу мера Одеси повернути проспекту Небесної Сотні ім'я Жукова

Укрінформ
Одеський окружний адмінсуд визнав незаконною спробу мера Одеси Геннадія Труханова повернути попередні назви двом «декомунізованим» топонімам – проспекту Небесної Сотні та вулиці Інглезі.

Про це повідомила депутат Одеської міськради Жанна Мандриченко на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов «Європейської Солідарності» стосовно скасування розпорядження міського голови Одеси Геннадія Труханова №793 від 14 вересня 2020 року «Про скликання громадських слухань щодо обговорення питань про повернення деяким об’єктам топоніміки у місті Одеси попередніх назв»… Мова йде про проспект Небесної Сотні та вулицю Інглезі, яким хотіли повернути попередні назви (проспекту Жукова і вулиці 25-ї Чапаївської дивізії - ред)», - зазначила Мандриченко, яка представляла в суді сторону позивача – партію «Європейська солідарність».

Вона також нагадала, що повернення двом одеським об’єктам топоніміки було однією з передвиборчих обіцянок Труханова у 2020 році. Хоча його "неодноразово попереджали, що така обіцянка суперечать чинному законодавству України", зауважила депутат. Вона акцентувала, що "влада має діяти виключно в рамках діючого законодавства, як би не хотілося вгодити виборцям чи певним силам".

Читайте також: Суд у Харкові знову скасував перейменування проспекту Жукова

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада 2020 року суд під головуванням Любові Токмілової розпочав розгляд позовної заяви територіальної організації політпартії "Європейська солідарність" до виконкому Одеської міськради щодо визнання протиправними спроб перейменувати проспект Небесної Сотні.

Нагадаємо, за радянських часів проспект Жукова в Одесі іменувався то Чорноморським шосе, то проспектом Ленінської іскри, а проспектом Маршала Жукова став лише в 1995 році.

З 2015 року в Україні діє Закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", який забороняє називати вулиці українських міст іменами партійних і радянських діячів, політиків тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-