У Житомирі відремонтували магістрат

У Житомирі відремонтували магістрат

Велике будівництво
Укрінформ
У Житомирі під час святкування 30-річчя Незалежності відкрили магістрат, реконструйований за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», в якому розміщується обласний краєзнавчий музей.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив очільни Житомирської ОДА Віталій Бунечко у Фейсбуці.

Він зазначив, що будівля є пам’яткою архітектури національного значення, але багато років простоювала, бо стан не дозволяв використовувати її повноцінно.

«Символічно, що ця подія відбувається під час святкування 30-тої річниці Незалежності України. Цей день пов’язує наше минуле, сьогодення і майбутнє, так само як і краєзнавчий музей зберігає нашу історію для прийдешніх поколінь», — написав Бунечко.

За декілька тижнів музейники почнуть встановлювати у відреставрованих залах магістрату експонати. А менш ніж за два роки там за сприятливих умов повинні з’явитись, зокрема, уламок метеориту, череп шерстистого носорога, справжній скелет мамонта та відбиток листя бананового дерева.

За декілька найближчих місяців музейний простір буде наповнено тривимірним архівом світу природи й взаємин людини з довкіллям.

У внутрішньому дворі музею буде розбито невеличкий музейний сад із дослідною ділянкою, де діти зможуть посадити рослину, а потім спостерігати, як вона росте.

Читайте також: На Київщині за програмою «Велике будівництво» відкрили Академію спорту

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський назвав програму «Велике будівництво» реформою, яка реально спрацювала. Глава держави зазначив, що завдяки цій програми вдалося повернути 200 тисяч робочих місць з майже 350-400 тисяч, які українці втратили через коронакризу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-