Найдовший прапор України розгорнули між Тернопільщиною та Хмельниччиною

Найдовший прапор України розгорнули між Тернопільщиною та Хмельниччиною

Укрінформ
Державний прапор України у три кілометри завдовжки розгорнули вранці між Тернопільською та Хмельницькою областями.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша громада та сусідня, Скала-Подільська, що на Тернопільщині розташовані на межі двох областей, де протікає річка Збруч. Через міст, починаючи із меж двох громад ми сьогодні розгорнули велетенський державний прапор, довжиною у 3 000 метрів як символ єдності України», - сказав кореспонденту агентства голова Гуківської громади Петро Ільницький.

Читайте також: На головному маяку Одеси розгорнули прапор України

Рекорд, встановлений на честь 30-ї річниці Незалежнoсті України зафіксували представники Національного реєстру рекордів.

Довжина найдовшого у державі стягу - 3000 метрів, а ширина — один метр.

Сьогодні ж учасникам свята, після панахиди біля пам’ятника командиру УПА Роману Шухевичу на околиці Гукова, представникам Скала-Подільської селищної та Гуківської сільської територіальної громад вручать відповідні сертифікати про встановлення рекорду.

Там же, в опівдні відбудеться акція «Заплетемо Україну разом», діятиме польова кухня, пройде концерт з насиченою мистецькою програмою за участю майстрів народної творчості із Тернопільщини та Хмельниччини.

Читайте також: План заходів до Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності

Як повідомляло агентство, цього року у День Соборності України  22 січня на мосту між двома громадами – Гуківською та Скала-Подільською із двох частин було з’єднано національний стяг.

Раніше повідомлялося, що найдовший прапор України розгортали в 2018 році в Києві у Дарницькому районі. Його довжина сягала 2700 метрів. Тоді також був встановлений національний рекорд України «Найдовший Державний Прапор України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-