В одеській «Молодій гвардії» - ще п’ять інфікованих COVID-19

В одеській «Молодій гвардії» - ще п’ять інфікованих COVID-19

Укрінформ
Протягом 18 серпня у дитячому центрі «Молода гвардія» виявили ще 5-х інфікованих COVID-19. Перебіг хвороби у 60-ти хворих – середньої тяжкості, ситуація в центрі "Молода гвардія" під контролем. 

Про це повідомляє пресслужба МОЗ , передає Укрінформ.

"У дитячому центрі "Молода гвардія" лікарі продовжують спостереження за особами, що перебували в контакті з хворими на COVID-19, виявленими раніше. За останню добу зареєстровано 5 нових випадків захворювання серед дітей дружини «Зоряна». Перебіг хвороби в них середньої тяжкості: температура 37,0 — 37,5, нежить, головний біль, біль у горлі. Діти перебувають на ізоляції в медично-санітарній частині дитячого центру", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кількість інфікованих у «Молодій гвардії» зросла до 50 дітей і трьох вихователів

Зазначається, що станом на 17:00 18 серпня в дитячому центрі зареєстовано 60 випадків інфікування коронавірусною хворобою (50 дітей, 10 вожатих). Вісім дітей госпіталізовані до міської дитячої лікарні № 3. Вона спеціалізується на допомозі пацієнтам з COVID-19, має все необхідне обладнання та фахівців.

За словами заступника міністра охорони здоров’я - головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, ситуація під контролем: "Робимо все належне для таких випадків. Передусім — спостерігаємо за лікуванням і станом інфікованих, ідентифікували і здійснюємо моніторинг контактних осіб. Наступне наше завдання — вивезти здорових дітей з центру і безпечно доправити їх додому".

Читайте також: Коронавірус у «Молодій гвардії»: штам Delta у хворих не виявили

У департаменті охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації відбулося засідання оперативного штабу, на якому обговорювали відкриття в дружині "Зоряна" додаткових ліжок для госпіталізації дітей.

Як повідомлялося, 17 серпня в результаті скринінгу було виявлено підвищення температури тіла у 38-ми дітей та трьох педагогів-організаторів табору «Зоряний». Четверо дітей було госпіталізовано у ДКЛ №3 м. Одеси для спостереження та лікування. 34 дитини та педагоги-організатори перебувають в окремих боксах медичної частини ДП «Молода гвардія» під наглядом медичного персоналу, вживаються необхідні протиепідемічні заходи. Стан задовільний.

У центрі "Молода гвардія" відпочивають близько 1200 дітей.

Фото: moloda-gvardiya.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-