Аеропорт «Херсон» попередив авіакомпанії про плани із реконструкції злітної смуги

Аеропорт «Херсон» попередив авіакомпанії про плани із реконструкції злітної смуги

Укрінформ
В аеропорту «Херсон» у вересні 2021 року планують розпочати реконструкцію злітно-посадкової смуги. Авіакомпаніям, що здійснюють рейси, вже повідомили про відповідні наміри. 

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу зазначив директор КП «Херсонські авіалінії» Віталій Кучерук.

«Поки що це була інформація для авіакомпаній, щоб вони планували свої рейси на вересень в інші міста», - зазначив Кучерук.

За його словами, до кінця серпня аеропорт працюватиме у штатному режимі. Планується, що у вересні злітно-посадкова смуга буде скорочена до 2 тисяч метрів, проте аеропорт прийматиме всі рейси до 19 вересня, а вже з 20 вересня буде закритий.

Як зауважив Кучерук, це лише попередні плани, про які він попередив авіакомпанії. "А як розвиватиметься ситуація з реконструкцією – це питання до департаменту інфраструктури Херсонської ОДА", - сказав директор комунального підприємства.

Як сказав Кучерук, він дуже хоче, щоб аеропорт запрацював на Новий рік.

«Злітно-посадкова смуга 1979 року, ми її щороку латали, від 2 до 5 млн гривень брали у бюджеті області для цього, а зараз через коронавірус грошей цих немає. Краще зробити полосу, ніж мати неприємності з безпекою польотів», - зазначив Кучерук, відповідаючи на запитання, чи немає ризиків, що авіакомпанії не повернуться у Херсон.

Він переконаний, що навпаки - після реконструкції злітно-посадкової смуги вдасться залучати ще більше авіакомпаній, адже можна буде збільшити навантаження.

Наразі в аеропорту п’ять авіакомпаній здійснюється від 2 до 4 рейсів на добу.

Читайте також: Міжнародний аеропорт «Херсон» відкрив другий рейс до Стамбула

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 - 2023 роках планується провести реконструкцію периметрової огорожі на загальну суму понад 67 млн грн. У 2022 році для реалізації проєкту планується залучити кошти ДФРР.

Крім цього, цьогоріч в аеропорті планується встановлення сучасної радіонавігаційної системи VOR/DME. Державне підприємство “Украерорух” уже придбало необхідне обладнання на 35 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-