На Одещині виявили громадян Бангладеш та Сирії з підробленими документами

На Одещині виявили громадян Бангладеш та Сирії з підробленими документами

Укрінформ
У "Паланці" та в Одеському аеропорту під час перевірки документів у пасажирів прикордонники виявили фальшиві паспорти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби.

“В одному випадку іноземець їхав до Молдови через пункт пропуску "Паланка". На контроль він надав паспорт громадянина України, однак прикордонники Білгород-Дністровського загону під час перевірки з’ясували, що документ підроблений. Чоловік зізнався, що є вихідцем із Бангладеш. Після того як його відрахували з університету та скасували посвідку на тимчасове проживання, він вирішив виїхати до ЄС у пошуках кращого життя. Аби здійснити свої наміри, колишній студент придбав закордонний паспорт за 6000 євро”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Фальшиві дипломи та COVID-сертифікати: на Хмельниччині виявили підпільну друкарню

Зазначається, що іноземця через державний кордон не пропустили та доставили до прикордонного підрозділу. До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень за статтями 332 та 358 ККУ.

Також повідомляється, що в іншому випадку в Одеському аеропорту під час оформлення рейсу з Берґамо один з пасажирів пред’явив на контроль ID-карту Великої Британії. В інспектора виникли сумніви щодо дійсності документа. Як з’ясувалося, "мандрівником" виявився громадянин Сирії, який також в пошуках кращого життя придбав карту в Лівані, аби дістатися Італії. Фальшивка коштувала йому 300$.

Читайте також: Контрабанда на мільйони: в аптеках продавали фальшиві ліки, завезені з РФ

Тож для з’ясування всіх обставин особу затримано, підроблений документ вилучено, а до Нацполіції направлено повідомлення щодо виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-