У Дніпрі поблизу Черкас виявили вражену паразитами рибу

У Дніпрі поблизу Черкас виявили вражену паразитами рибу

Фото, відео
Укрінформ
У Дніпрі поблизу Черкас фахівці Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу, Держпродспоживслужби в Черкаській області та Черкаського рибоохоронного патруля виявили загиблу рибу. Підозрюють, що вона гине через зараження паразитами.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook написав начальник управління державного екологічного нагляду в Черкаській області Олександр Позняков, передає Укрінформ.

«Реагуючи на звернення громадян 13 серпня 2021 року, щодо замору риби в Кременчуцькому водосховищі (захисна дамба) в районі села Благодатне Золотоніського району, проведено обстеження берегової лінії та відібрано проби поверхневої води.

При обстеженні берегової лінії Центрального пляжу протяжністю 300 метрів спостерігався підхід риби на поверхню води з нетиповою поведінкою та виявлено загиблу рибу (лящ), яка знаходилася в стадії розкладу до 100 одиниць. Температура води становила 24,7 оС, концентрація розчиненого у воді кисню від 9,0 до 9,5 мгО2/дм3 (норма ГДК не менше 4). У місці відбору проб поверхневої води «цвітіння» не спостерігалось.

Ймовірною причиною замору може бути враження риби одним із видів паразитів. Повний гідрохімічний аналіз поверхневої води проводиться протягом п’яти діб. Зразки водних біоресурсів відібрано спеціалістами Держпродспоживслужби у Черкаській області для встановлення причини загибелі риби", – йдеться в повідомленні.

За словами посадовця збирання та видалення відходів на вказаній території відноситься до повноважень Золотоніської районної державної адміністрації. Тому адміністрації необхідно терміново організувати із залученням у встановленому порядку представників Золотоніської територіальної громади, організацій, підприємств і установ на роботи по ліквідації наслідків загибелі риби.

Раніше загибель риби через аномальну спеку спостерігалася у Звенигородському водосховищі Черкаської області. Міська влада обіцяла почистити річку й береги.

Фото: Олександр Позняков, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-