На вихідні прогнозують комфортну погоду, з понеділка повернеться спека

На вихідні прогнозують комфортну погоду, з понеділка повернеться спека

Укрінформ
На вихідних в Україні очікується малохмарна погода, з температурою +27...+29°, в цілому без опадів, дощі можливі лише в Луганській та Донецькій областях. З понеділка хвиля спекотного повітря з південного заходу підвищить температуру повітря у країні до +30...+35°.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.  

Так, на заході України на вихідних та у понеділок буде +27...+28°, без опадів, вночі до +17...+19°, на високогір'ї – до +13°. До понеділка буде хмарно з проясненнями.

На сході країни на вихідних повітря прогріється до +27...+29°, хмар поменшає. У понеділок буде спекотно, до +32°. У Харкові в суботу буде хмарно, до +27°, вітер північно-західний до 5 м/с. У неділю та понеділок вітер заспокоїться, стане сонячно, +29...+31°. 

У південних областях на вихідних очікується +28...+31°, у понеділок повітря прогріється до +33°. Температура морської води у Чорному морі біля Одеси +22°, в Азовському морі біля Бердянська +28°. У Миколаєві до понеділка переважно ясно. Вдень – до +29°, у понеділок – до +31°. Вночі повітря буде охолоджуватися до +17...+18°. 

У центральній частині України з 13 по 16 серпня температура повітря виросте з +26° до +30°, атмосферний тиск підвищиться, опади не очікуються.

Читайте також: Пекельний липень: у Києві 17 днів температура була вища за 30°С

На півночі країни на вихідних буде типова для серпня температура повітря: +25...+28°. У понеділок – до +30°, проте пік спеки наступного тижня прогнозується у вівторок, 17 серпня, до +34°. Є невелика ймовірність дощів у неділю.

У Києві з п'ятниці по понеділок температура становитиме +26...+29°. На Маковія, 14 серпня, буде ясно, слабкий північно-західний вітер. У цей день у православних церквах освячують воду, квіти й мак. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-