На Харківщині судитимуть «чорних лісорубів» на чолі з депутатом міськради

На Харківщині судитимуть «чорних лісорубів» на чолі з депутатом міськради

Укрінформ
Прокуратура передала до суду обвинувальний акт за фактом незаконної порубки дерев стосовно членів організованої групи, яку очолював депутат Богодухівської міськради Харківської області. 

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ. 

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої групи за фактом незаконної порубки дерев, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК).

«Досудовим розслідуванням встановлено, що депутат Богодухівської міської ради Харківської області, підшукавши трьох співучасників, створив організовану групу для систематичної вирубки дерев в лісозахисних смугах у Богодухівському районі. Метою незаконної діяльності лісорубів стало отримання прибутку від реалізації зрубаної деревини», - йдеться у повідомленні.

У ході слідства встановлено, що впродовж 2020-2021 років організована група, використовуючи бензопили та вантажний автомобіль «ГАЗ-53», здійснила вирубку 86 ясенів. Сума збитків, завданих державі, становить майже 800 тис. грн.

Задля відшкодування збитків на майно підозрюваних накладено арешт на суму 1 млн 60 тис. грн.

Зловмисників можуть позбавити волі терміном від п’яти до семи років.

Читайте також: У чотирьох областях «чорні лісоруби» знищили дерев більш як на 16 мільйонів - ДБР

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирській області поліція викрила угруповання «чорних лісорубів», які завдали збитків державі майже на 5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-