Голова ОДА спростував смерть підлітка від штаму Delta на Вінниччині

Голова ОДА спростував смерть підлітка від штаму Delta на Вінниччині

Укрінформ
Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов спростував смерть 13-річного підлітка від штаму коронавірусу «Дельта».

Про це Сергій Борзов повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Інформація про 13-річного померлого, інфікованого «Дельтою», не відповідає дійсності. Вчора і сьогодні таку новину поширювали на центральних телеканалах. Так, справді серед інфікованих вінничан із штамом «Дельта», є 13-річний хворий. Він живий!» - написав Борзов.

Він зазначив, що від цього штаму на Вінниччині померли три особи. Це літні люди, 83-річні чоловік і жінка з Гайсинського району і 73-річний житель Вінницького району. Усього ж в області штам «Дельта» підтверджено у 25 осіб, його, ймовірно, завіз у регіон із Росії чоловік, якого три тижні тому госпіталізували з важкими симптомами коронавірусної хвороби.

Читайте також: На Житомирщині – 20 випадків штаму Delta, одна людина померла

Борзов також повідомив, що Вінниччина - один із перших регіонів, який ініціював пришвидшення досліджень на ідентифікацію мутованого штаму коронавірусу «Дельта». Задля цього минулого тижня Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України придбав тест-системи для мультиплексної диференціації нових небезпечних мутантних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2, зокрема, варіанта «Дельта». Відтепер інфекціоністи можуть діагностувати цей штам на обласному рівні, досі ж зразки доводилося відправляти до Києва.

За минулу добу, 11 серпня, на Вінниччині зареєстровано 48 нових випадків захворювання на COVID-19, з початку пандемії – 71 859. Одужали від коронавірусу 69 722 особи, померли – 1709.

Читайте також: Штам Delta виявили вже у 142 країнах

Наразі на Вінниччині щеплені від COVID-19 майже 300 тисяч осіб, працюють 203 пункти щеплення та 33 Центри масової вакцинації (10 – у місті Вінниця, 23 – у районах. У них наявні вакцини Comirnati (Pfizer –BioNTech), AstraZeneca, CoronoVac, і Мoderna.

В Україні за добу 11 серпня зафіксовано 1 247 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-