На Хортиці на пагорбі «Єдності» встановлюють сорокаметровий флагшток

На Хортиці на пагорбі «Єдності» встановлюють сорокаметровий флагшток

Фото
Укрінформ
На Запоріжжі на острові Хортиця на пагорбі “Єдності” встановлюють новий флагшток. Роботи з оновлення пагорбу виконуються в рамках президентської програми “Велика реставрація” та будуть завершені до Дня Державного прапору України.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив генеральний директор Національного заповідника “Хортиця” Максим Остапенко.

“У рамках облаштування музейного простору навколо Музею історії запорозького козацтва нарешті дійшли руки облаштувати пагорб, який був зроблений ще в 60-х - 70-х роках поруч із музеєм. Оновлена територія буде відкрита до Дня Державного прапору. Ми сподіваємось, що територія запрацює і ми отримаємо один із завершених об’єктів, який буде відповідати всім моментам безбар’єрності”, - сказав Остапенко.

За словами керівника проєкту з оновлення об’єктів Хортиці Валерія Шевченко, наразі будівельники завершують облаштування підйому на погорб тротуарною плиткою. Також тривають роботи з озеленення - на пагорбі висадили так званий гідрогазон.

Щодо встановлення флагштоку, то він складається з чотирьох секцій і має загальну вагу близько 4 тонн та висоту - 40 метрів. Його встановлюють за допомогою крану, який привезли з Краматорська.

“Загальна висота флагштока разом з пагорбом - 56 метрів”, - додав Шевченко.

Окрім того, підрядники працюють над зовнішнім освітленням. Воно буде вмонтоване у огорожу, яка відповідає нормативам інклюзії та має три рівні: для людей з інвалідністю, людей похилого віку та дітей.

Читайте також: До Дня Незалежності на найбільшому флагштоку країни встановлюють новий тризуб

Вартість реконструкції пагорбу - 16 млн грн.

Об’єкт є штучним. Він з’явився в момент будівництва музею.

“З котловану було взято ґрунт і цей ґрунт було складовано для того, аби поруч із музеєм встановити скульптурну композицію”, - каже Максим Остапенко.

У 2011 році на паргорі встановили на той час найвищий в Україні флагшток з державним прапором.

Як повідомлялось, 5 серпня на Хортиці побувала дружина Президента Олена Зеленська. Вона ознайомилась із реконструкцією об’єктів острова та піднялась на пагорб, відзначивши важливість теми безбар`єрності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-