Запорізькі депутати зібралися на позачергову сесію, “прогулявши” сім засідань

Запорізькі депутати зібралися на позачергову сесію, “прогулявши” сім засідань

Укрінформ
Депутати Запорізької міської ради зібралися на позачергову сесію. Це перше засідання за останні півтора місяця.

Про це з сесійної зали повідомляє кореспондент Укрінформу.

У сесійній залі зареєструвався 51 (з 64) депутатів Запорізької міської ради.

Головне питання порядку денного, яке і змусило зібратись депутатів у сесійній залі - виділення 5 млн грн на капітальний ремонт покрівлі будинку з відновленням горищного перекриття (по вулиці Сержанта Медведєва №7), що постраждав під час пожежі 2 серпня.

“Виноситься одне питання, яке складається з двох рішень: перше - виділення коштів для будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі. Друге - матеріальна допомога”, - сказав на початку засідання міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Читайте також: Пожежа у багатоповерхівці Запоріжжя: мер скликає позачергову сесію міськради

Потім він додав, що пропонує, якщо вже депутати зібрались, розглянути низку питань, пов’язаних із виплатою заробітної плати медикам, оплатою комунальних послуг медичним установам та розподілом медичної субвенції. Спершу депутати “провалили” питання щодо зарплат медиків, відмовившись включати його до порядку денного, але потім вирішили обговорити його. В роботі сесії оголосили 20-хвилинну перерву, яка тривала понад годину.

Проте дійти згоди не вдалось, депутати не підтримали включення до порядку денного питання виділення грошей на виплату зарплати медикам та з третьої спроби включили питання про придбання інсуліну коштом державної субвенції.

За виділення 5 млн гривень на ремонт будинку, що постраждав під час пожежі, проголосував 51 депутат. За "інсулін" - 50 депутатів.

Читайте також: У Запоріжжі сесія міськради не відбулася вже всьоме

Як раніше повідомлялось, чергова сесія запланована на 13 серпня. Її депутати “провалили” вже 7 разів поспіль. Представники п’яти фракцій, окрім промерської партії “Єднання”, відмовляються брати участь у засіданнях ради, скликаних мером. Причина - депутати незгодні з рішенням мера щодо звільнення секретаря міської ради Анатолія Куртєва, який є представником фракції “Слуга народу”. Розпорядження про звільнення секретаря мер підписав 25 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-