СБУ затримала «смотрящего» за Кривим Рогом

СБУ затримала «смотрящего» за Кривим Рогом

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію із викриття одного з найвпливовіших злочинних угруповань Кривого Рогу і затримала ватажка.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає Укрінформ.

«Структура в основному складалася з місцевих, яких неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів. Мала чітку ієрархію і сувору внутрішню дисципліну. Вирізнялася особливою жорстокістю методів силового «впливу». Очолював угрупування кримінальний авторитет, який уже понад 10 років відомий у кримінальних колах як «смотрящій» за містом», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Спецоперація на Харківщині: СБУ ліквідувала групу рекетирів, які «трусили» бізнесменів

За попередніми даними слідства, зловмисники «спеціалізувалися» на «кришуванні» бізнесу, збиранні «общака» і вимаганні неіснуючих боргів. У разі відмови «боржників» сплачувати за «зобов’язаннями», до них застосовувалася тактика залякувань. «Погрози фізичної розправи і нанесення шкоди особистому майну спрацьовували безвідмовно», - зазначили у спецслужбі.

Правоохоронці затримали ватажка і чотирьох активних членів злочинного угруповання під час одержання чергового «траншу» неіснуючого боргу. 40 тисяч доларів передав зловмисникам один з місцевих бізнесменів в обмін на власний спокій.

У ході обшуків за місцем мешкання зловмисників вилучено великі суми грошей, ймовірно, отримані злочинним шляхом, вогнепальну зброю, паспорти іноземних держав, у тому числі РФ, поінформували в пресцентрі.

СБУ викрила злочинне угруповання / Фото: СБУ

У межах кримінального провадження чотирьом учасникам угруповання повідомлено про підозру за ст. 255-1 (поширення злочинного впливу) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ оприлюднила докази злочинів харківських рекетирів

Наразі перевіряється інформація щодо причетності до діяльності угруповання представників силових структур та органів влади, йдеться у повідомленні СБУ.

Фото, відео: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-