Рятувальники знищили 460 артснарядів і мін на Миколаївщині та Сумщині

Рятувальники знищили 460 артснарядів і мін на Миколаївщині та Сумщині

Укрінформ
Групою ДСНС за добу знищено 406 артснарядів часів минулих війн на Миколаївщині та 54 боєприпаси на Сумщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"6 серпня, шляхом контрольованого підриву, піротехнічною групою аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області знищено 406 артснарядів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вибухонебезпечні знахідки були виявлені при технічному обстеженні території у Первомайському районі смт. Врадіївка.

Читайте також: У під’їздах київських будинків знайшли три артснаряди та міну

Протягом 3-6 серпня піротехніки обстежили 7,4 га місцевості та вилучили 396 артснарядів калібром 45 мм та 10 - калібром 76 мм.

Крім того, на Сумщині 6 серпня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 49-ти мінометних мін (50-мм), 5-ти артилерійських снарядів (76, 45-мм) часів Другої світової війни. Боєприпаси раніше були виявлені у лісі поблизу с. Перекопівка, Роменського району. Небезпечні предмети вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Читайте також: На Черкащині виявили 260 боєприпасів часів Другої світової

Цього ж дня, на лінію екстреного виклику «101», надійшло повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів - 30-ти мінометних мін та артснаряду. Відголос минулих війн знаходився в лісі на відстані до 600 м від житлових будинків с.Перекопівка.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-