Київська ОДА і перевізники домовились переглянути тарифи на деяких маршрутах

Київська ОДА і перевізники домовились переглянути тарифи на деяких маршрутах

Укрінформ
Київська облдержадміністрація домовилася з перевізниками про зниження тарифів на проїзд на деяких маршрутах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КОДА у Фейсбуці.

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін обговорив зниження тарифів на проїзд у приміському пасажирському транспорті регіону з основними перевізниками, які обслуговують переважну більшість маршрутів області.

«Розумію складнощі, з якими довелося стикнутися перевізникам протягом 2020-2021 року через локдаун та інші проблеми. Всі знають, що вжиті обмеження були вимушеними. Але, на жаль, наразі ми зіштовхнулись з тим, що частина перевізників підвищила тарифи, що викликало значне соціальне напруження серед мешканців Київщини», – сказав він.

Читайте також: Кличко запевняє, що проїзд у столичному транспорті не подорожчає до 20-25 гривень

На деяких маршрутах ідеться про підняття тарифів на більш ніж 20%, що не завжди є обґрунтованим. У першу чергу це стосується маршрутів частини Бучанського району та Васильківського напрямку, ідеться у повідомленні.

Тому Володін закликав перевізників врахувати соціальну складову та спроможність пасажирів сплачувати за ці послуги.

"Учасники наради дійшли компромісного рішення переглянути тарифи на проїзд на тих маршрутах, де підвищення відбувались протягом 2021 року, виходячи з того, що таке підвищення не може перевищувати 15-18% або в грошовому вимірі це складає не більше 1-2 грн", - наголосили в КОДА.

Перегляд тарифів має відбутися не пізніше понеділка, 9 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня керівник Асоціації автоперевізників Київщини Олексій Павленко заявив, що вартість проїзду у громадському транспорті Київської області з вересня може зрости на 10-18%.

Деякі перевізники Київщини підвищили ціни на проїзд вже у липні. Так, у напрямку Ірпеня, Гостомеля, Бучі - з 23 до 27 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-