Від злив до спеки — якою буде погода на вихідні

Від злив до спеки — якою буде погода на вихідні

Укрінформ
Погода в Україні найближчими днями буде різноманітною: від дощів, гроз та прохолоди на заході й півночі — до спеки вище +30° на сході та півдні.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

Як зазначається, на заході країни в суботу опади можливі місцями і не такі сильні, як у п'ятницю. А в неділю потеплішає до +28°, дощі припиняться і стане переважно сонячно. Навіть на високогір'ї буде тепло, вдень +23°. У понеділок регіон знову опиниться під впливом нестійких повітряних мас та малоактивних атмосферних фронтів: очікуються дощі та чергове зниження температури, а також грози.

На сході України на вихідних та у понеділок буде спекотно, в Луганській області до +36°, трохи прохолодніше у Харківській - до +33°, у Донецькій - до +34°. На вихідних у східному регіоні місцями можуть пройти грозові дощі

На півдні країни спека триває. У суботу небо затягне хмарами, можуть пройти точкові грози та зливи. У Криму дощі очікуються також в неділю. Понеділок у регіоні буде сонячним та спекотним, до +32°.

Читайте також: Минулий рік виявився найтеплішим в історії Європи

У центрі України на вихідних погода буде стриманою, 25-28°. У Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях в суботу та неділю очікуються епізодичні грози та дощі.

На вихідних у Сумській області буде 26-30°, пройдуть дощі та грози. В інших областях північного регіону — комфортна температура повітря до +26°. Опади, якщо і будуть, то невеликі та місцями.

Читайте також: В Україні почастішають посухи та суховії — метеорологи

У Києві на вихідних та в перший робочий день тижня потеплішає до +28°. Найкомфортнішим днем у цей період може стати неділя, 8 серпня, — температура +26°, ясно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-