Краматорській школі присвоїли ім'я Степана Чубенка, вбитого оккупантами

Краматорській школі присвоїли ім'я Степана Чубенка, вбитого оккупантами

Укрінформ
У Краматорську школі №12 присвоїли ім'я Народного Героя України Степана Чубенка, жорстоко вбитого в 2014 році проросійськими бойовиками.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила виконуюча обов'язки начальника міськуправління освіти Краматорська Олена Дрига.

«Так, сьогодні на сесії Краматорської міської ради депутатами було прийнято рішення про присвоєння загальноосвітній школі №12 імені свого колишнього учня Степана Чубенка», - сказала Дрига.

Вона зазначила, що ініціювали це рішення і учні, і педагогічний колектив школи, і депутати міськради, і в цілому громадськість Краматорська.

За словами Дриги, мама Степана і сьогодні працює в цій школі вчителем російської мови та літератури, і це рішення депутатів для неї, як і для всіх працівників та учнів школи дуже важливо і цінно.

Читайте також: Зеленський: 90% успіху у поверненні окупованих територій залежить від однієї людини

Степан Чубенко, 1997 рр.н., мріяв стати професійним футболістом, був воротарем футбольного клубу «Авангард» (Краматорськ). З початком проросійських виступів в Україні в 2014-му він з друзями брав участь у мітингах на підтримку цілісності України. Хлопці носили воду, продукти, засоби гігієни українським військовим, які прибули в місто. Під час обстрілу він допомагав спускатися в сховище літнім людям, носив їм воду, коли місто опинилося відрізаним від водопостачання. Ризикуючи життям, Степан зняв з міської площі прапор «ДНР».

У червні 2014 року його в Донецьку затримали бойовики з батальйону «Керч», за однією з версій - за блакитно-жовту стрічку на рюкзаку.

За даними розслідування, підтвердженими в українському суді, Степан зазнав тортур і був розстріляний бойовиками «ДНР» за проукраїнську позицію.

Степана Чубенка посмертно нагороджено орденом «Народний Герой України» та орденом «За мужність» III ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-