У центрі Запоріжжя кілька тисяч людей вимагають від депутатів зібратися на сесію

У центрі Запоріжжя кілька тисяч людей вимагають від депутатів зібратися на сесію

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі біля будівлі обласної держадміністрації проходить мітинг, в якому бере участь близько 2500 людей, з вимогою до депутатів зібратися на сесію або скласти достроково мандат. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мітингувальники заявляють, що через те, що 5 депутатських фракцій (ОПЗЖ, ЄС, Нова політика, Слуга народу, Партія Шарія)" прогуляли" п'ять разів поспіль сесію міськради, не фінансуються міські програми, не виплачується зарплати.

Крім того, на захід зібралися люди з плакатами "Буряк, вистачить грабувати місто", "Буряк, Запоріжжя - не твій гаманець".

"Ситуація, яка склалася в міській раді, зайшла в глухий кут. Ми звертаємося до вас (глава ВР, Президент - ред.) з проханням втрутитися і задіяти всі можливі важелі впливу на місцеві партійні організації для розблокування діяльності міськради та недопуску соціально-політичного вибуху в Запоріжжі ", - заявив депутат міськради Сергій Ільченко.

У центрі Запоріжжя кілька тисяч людей вимагають від депутатів зібратися на сесію / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Також зі сцени лунали заклики про достроковий розпуск Запорізької міськради, якщо найближчим часом ситуація не зміниться і депутати не зберуться в сесійній залі.

Зазначимо, сесія запланована на завтра, 6 серпня.

Читайте також: У Запоріжжі сесію міської ради зірвали ушосте поспіль

У мітингу, за даними поліції, взяли участь близько 2500 - 3000 осіб.

За порядком стежило 125 поліцейських і 80 військовослужбовців Нацгвардії.

Як повідомлялося, 23 липня уп'яте сесія міської ради не відбулася. У сесійній залі були присутні тільки депутати партії «Єднання» (партія міського голови).

Володимир Буряк дав доручення юридичному департаменту розглянути питання розпуску Запорізької міської ради.

Попередні рази (30 червня і 2 липня) більшість депутатів від п'яти фракцій «Слуга народу», «Європейська Солідарність», «Нова політика», «Партія Шарія» і «Опозиційна платформа - за життя!» зривали проведення сесії, пояснюючи це тим, що вони проти звільнення секретаря міськради.

9 липня сесія не відбулася через хворобу мера. Тоді Буряк переніс засідання на 20 липня, водночас депутати 5 фракцій скликали сесію на 14 липня, а юристи мерії заявили, що вона незаконна. Однак вона не відбулася з інших причин: невідомі молодики заблокували роботу міськради, зайнявши місця депутатів.

Що стосується ситуації з блокуванням сесійної зали невідомими людьми, в поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, Буряк звільнив секретаря через те, що він не пройшов антикорупційну спецперевірку НАЗК. Зараз звільнений секретар каже, що всі неточності в декларації виправив і намагається оскаржити рішення в судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-