У Самборі відреставрують ратушу XVII століття

У Самборі відреставрують ратушу XVII століття

Укрінформ
В Самборі на Львівщині реставруватимуть ратушу, яка є пам’яткою ренесансної архітектури XVII ст. Орієнтовна вартість всіх робіт 40 млн грн, наразі оголосили тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Вже оголосили тендер на розробку проєктно-кошторисної документації. Ратуша є пам’яткою архітектури загальнодержавного значення, споруджена у XVII столітті, тому після тендеру проєкт реставрації для отримання експертного висновку скерують до Державної архітектурно-будівельної інспекції України», - зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Як повідомили у Самбірській міській раді, попередньо реставрація включатиме фасадні і внутрішні роботи, заміну даху, заміну комунікацій та ремонт у підвальному приміщенні, яке після реставрації планують використовувати як музей чи інший культурний простір. Технічне завдання вже розробили. Цього року планують підготувати усю необхідну документацію.

Реставраційні роботи відбудуться в рамках реалізації обласної програми „Охорона, збереження і популяризація історико-культурної спадщини у Львівській області на 2021-2025 рр.”, в межах якої цього тижня виділили 800 тис. грн на розробку проєктно-кошторисної документації.

Читайте також: Музей, костел і палац: Львівщина пропонує об’єкти до «Великої реставрації»

Як повідомлялося, сучасну будівлю самбірської ратуші звели у 1668 році. Згодом, у 1670 році, спорудили сорокаметрову вежу - восьмигранний третій ярус і на ньому помістили годинник. У 1844 році ратуша зазнала капітальної перебудови. На даний момент приміщення ратуші виконує свої прямі обов’язки – тут знаходиться міська рада, а також є туристичною перлиною Самбірщини і має цікаву історію.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-