Оголоcили тендер на капремонт ще 61,5 кілометра доріг на Луганщині

Оголоcили тендер на капремонт ще 61,5 кілометра доріг на Луганщині

Велике будівництво
Укрінформ
Укравтодор за програмою Президента «Велике будівництво» оголосив тендер на капітальний ремонт двох ділянок доріг у Луганській області загальною довжиною 61,5 км.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба автомобільних доріг у Луганській області.

«Йдеться про оновлення двох ділянок: 49,5 км дороги Т-13-02 КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут та 12 км дороги Н-26 Чугуїв – Мілове. Це важливий етап реалізації угоди з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо відновлення інфраструктури Сходу. Крім цих двох ділянок, у рамках угоди планується оновити ще 121,6 км дороги Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ», - ідеться в повідомленні.

Закупівля проводитиметься шляхом міжнародних конкурентних торгів згідно з правилами МБРР. Як тільки буде визначено та оголошено переможців, розпочнуться активні роботи. Компанії можуть подавати пропозиції до 7 жовтня 2021 року.

Ці дороги мають стратегічне значення для регіону, проходять через густонаселені пункти. Роками вони не оновлювалися, а з початком війни ними інтенсивно рухалася військова техніка.

У рамках президентської програми «Велике будівництво» у 2020 році в області оновлено 194 км.

Читайте також: Дороги «Великого будівництва» не будуть платними – Кубраков

Всього за проєктом «Велике будівництво» на Луганщині упродовж двох років (2020 та 2021 рр.) капітальним та поточним середнім ремонтом охоплено 400 км доріг, що складає третю частину доріг загального користування державного значення.

У 2021 році планується відремонтувати близько 250 км доріг.

За словами координатора програми «Велике будівництво», заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка, у 2021 році по всій Україні буде відремонтовано та побудовано 6 500 км доріг європейської якості та 150 мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-