На Донеччині заочно повідомили про підозру так званому судді «ДНР»

На Донеччині заочно повідомили про підозру так званому судді «ДНР»

Укрінформ
У Донецькій області заочно повідомили про підозру так званому "судді" терористичної організації "ДНР", який незаконно засудив громадянку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Слідство встановило, що у 2017 році 64-річний чоловік, незаконно перебуваючи на посаді «судді» у незаконно створеному судовому органі, визнав цивільну жительку винною у ряді злочинів, зокрема зберіганні, перевезенні, передачі та контрабанді вибухових речовин для вчинення теракту, та виніс "покарання" у вигляді позбавлення волі на 5,5 року.

Читайте також: Бойовику «ДНР» повідомили про підозру в катуванні бійців, захоплених у полон біля Іловайська

«Під час незаконного слідства жінку силою змусили зізнатися в інкримінованих злочинах. Потерпіла два роки перебувала у СІЗО, після чого була поміщена до виправної колонії. Наприкінці 2017 року жінка по обміну полоненими була звільнена та повернута до України, де змогла надати свідчення. Обмін відбувся на КПВВ «Майорське», - сказано в повідомленні.

Так званому "судді" заочно повідомили про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого у Києві слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру ексзаступнику міністра інформації терористичної організації «ДНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-