В Україні понад чотири тисячі закладів освіти не мають централізованого водопостачання

В Україні понад чотири тисячі закладів освіти не мають централізованого водопостачання

Укрінформ
В Україні 4018 закладів освіти не мають централізованого водопостачання, тобто користуються водою з колодязів, ще 604 працюють на привозній воді.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Наші стандарти якості не дотягують до європейських. Певні показники в Україні зовсім не беруться до уваги, деякі нормативи в Європі значно жорсткіші. Нам потрібно змінювати законодавство і підтягувати норми до європейських», - зауважила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

За її словами, з початку року було проведено 5686 комісійних перевірок об’єктів водопостачання, при цьому на кожному другому (52,9%) перевіреному об’єкті встановлено порушення.

Читайте також: Прикарпатське Черче: життя на цілющих водах з церквою та співанками

Також перевірки встановили, що в кількох областях у централізованому водопостачанні порушення носять тотальний характер.

Зокрема, порушення вимог дотримання санітарного законодавства зафіксовано в Запорізькій області - на 98% перевірених об’єктах, в Дніпропетровській - на 90%, в Сумській - на 88%, в Миколаївській - на 93%, в Рівненській - на 89%, в Київській - на 100%.

Найбільші показники відхилення проб питної води за мікробіологічними показниками встановлено у Миколаївській та в Івано-Франківській областях.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди з Францією щодо фінансування проєкту з покращення постачання питної води в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-