У Коломиї збирають кошти для родини, яка втратила будинок через авіатрощу

У Коломиї збирають кошти для родини, яка втратила будинок через авіатрощу

Укрінформ
Влада Коломиї скерує з резервного фонду допомогу родині, яка втратила будинок через авіатрощу.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном повідомив Коломийський міський голова Богдан Станіславський, відповідаючи на запитання щодо родини, яка втратила житловий будинок через авіакатастрофу.

«Будемо допомагати. Найперше треба скласти проєктно-кошторисну документацію. Виконком у нас буде 17 серпня і тоді ми ухвалимо рішення про допомогу з резервного фонду бюджету», - повідомив Станіславський.

За його словами, це може бути сума в межах 100 тис. грн.

Відомо, що родині, яка втратила своє житло учора через авіатрощу, надали прихисток власники готелю «Колиба у вуйка Василя». Батько з двома доньками та трьома онуками вирішили відновити житло власними силами. Коломияни ініціювали збір коштів, щоб їм допомогти. Таку ініціативу вони присвятили пам’яті загиблого авіатора, коломиянина Ігоря Табанюка.

Читайте також: Причина аварії літака на Прикарпатті поки не встановлена - на місці працюють експерти

Окрім того, мешканці Коломиї ініціювали збір коштів для родини, яка втратила власний будинок через авіатрощу. Свою допомогу вони присвячують пам’яті загиблого авіатора Ігоря Табанюка.

Про це повідомив мешканець Коломиї Назарій Тодорів у Фейсбуці.

«Вчора було безліч постів і коментарів про авіакатастрофу. Але я вам пропоную не словом, а ділом вшанувати світлу пам'ять Ігоря Табанюка. Замість лайків під постами та коментарів, краще скиньте 1, 2, 5 грн тій жінці, у якої згоріла хата. Я думаю, що це буде найкращий прояв поваги до Ігоря Табанюка», - зазначив Тодорів.

За повідомленням коломиянки Юлії Грицьків, родина, яка втратила будинок через авіатрощу живе у приватному готелі «Колиба у вуйка Василя». Нині сім'я вирішила відновити свою оселю і вдячна всім, хто переказує кошти на їхній рахунок.

«В них немає нічого, все пропало і згоріло», - констатувала Юлія Грицьків.

Як повідомляло агентство, 28 липня близько 13:40 поблизу с. Шепарівці Коломийського району сталося падіння легкомоторного спортивного літака WT-10 Advantic на приватний житловий будинок з подальшим горінням. Загинули 4 особи, що перебували у літаку. Серед них - професійний льотчик та інструктор Ігор Табанюк, який проживав у Коломиї. Ще троє загиблих – 20-річні громадяни США та Великої Британії. Влада Коломиї відселила в готель родину з житлового будинку, на який впав літак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-