Авіакатастрофа на Прикарпатті: загиблим туристам-іноземцям було по 20 років

Авіакатастрофа на Прикарпатті: загиблим туристам-іноземцям було по 20 років

Укрінформ
У авіакатастрофі біля Коломиї разом з 60-річним пілотом загинули двоє громадян США та один – Великої Британії. Іноземці, яким було по 20 років, замовили екскурсійний політ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області у Фейсбуці.

«Поліція продовжує встановлювати всі обставини аварії, у якій загинули четверо осіб. У ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили осіб загиблих: 60-річний пілот, мешканець Коломийського району, і троє 20-річних пасажирів-іноземців (двоє - громадяни США, ще один - Великої Британії). Попередньо встановлено, що іноземці у приватного підприємця, який має ліцензію на проведення польотів та право керування літаком, замовили екскурсійний політ у складі групи з трьох осіб», - зазначили в поліції.

За їхньою інформацією, тіла загиблих направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Окрім того, призначено ряд експертиз для встановлення технічного стану повітряного судна, перевірки якості палива, яким заправлявся літак.

Читайте також: У Коломиї мешканців будинку, на який впав літак, відселили в готель

На місці події працюють спеціалісти Національного бюро з цивільної авіації для проведення додаткового огляду. Слідчі здійснюють досудове розслідування, у рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 281 (Порушення правил повітряних польотів) Кримінального кодексу України.

Посольство США висловило співчуття родинам загиблих під час катастрофи легкомоторного літака поблизу села Шепарівці Коломийського району Івано-Франківській області.

Читайте також: Причина аварії літака на Прикарпатті поки не встановлена - на місці працюють експерти

"Посольство США висловлює глибокі співчуття рідним та близьким тих, хто загинув вчора внаслідок авіакатастрофи в с. Шепарівці", - йдеться у повідомленні.

У посольстві підкреслили, що надають всю необхідну допомогу сім'ям американців, які втратили життя в результаті цієї авіакатастрофи

Читайте також: Останні хвилини літака, який впав на Франківщині

Як повідомляло агентство, 28 липня близько 13:40 поблизу с. Шепарівці Коломийського району сталося падіння легкомоторного спортивного літака WT-10 Advantic на приватний житловий будинок з подальшим горінням. Загинули 4 особи, що перебували у літаку. Серед них - професійний льотчик та інструктор Ігор Табанюк, який проживав у Коломиї.

Фото: поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-