На Полтавщині за зґвалтування і вбивства жінки затримали її ексчоловіка

На Полтавщині за зґвалтування і вбивства жінки затримали її ексчоловіка

Укрінформ
Оперативники карного розшуку розкрили зґвалтування і вбивство 24-річної жінки на Полтавщині, затримавши за підозрою у скоєнні злочину її колишнього чоловіка.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Нацполіції Євген Коваль.

Він нагадав, що 25 липня було знайдено мертвою 24-річну жінку. Експерти з'ясували, що молоду матір двох дітей зґвалтували і задушили.

“Головним підозрюваним у скоєнні жорстокого злочину став чоловік загиблої, з яким остання вже спільно не проживала та була в процесі розлучення. Він, до того ж, умисно переховувався від поліцейських... На горищі закинутої школи підозрюваного знайшли і затримали”, - поінформував заступник голови Нацполіції.

Він також висловив упевненість, що ефективність розкриття злочину на 90% залежить від якісно проведеної первинної роботи на місці. Коваль зазначив, що кримінальний блок орієнтований на максимально швидке і професійне розкриття злочину «гарячим слідом».

Читайте також: На Вінниччині затримали підозрюваного у сексуальному насильстві над двома дівчатками

“Завдяки чітко налаштованій, професійній роботі маємо наступний результат. У першому півріччі 2021-го року зареєстровано 662 убивства і наразі лише 7 з них нерозкриті. Ми працюємо над розкриттям цих 7 вбивств і навіть не сумніваюся, що зловмисників буде покарано згідно з законом”, - написав він.

За інформацією Коваля, за останні три роки якість розслідувань значно зросла. Зокрема, уточнив він, з 2017-го року за аналогічний період нерозкритих убивств було майже 12%: 105 із 801; у 2018 - майже 10%: 71 із 774.

Читайте також: У Львові пікетували суд, який розглядає справу про згвалтування 12-річного хлопчика

“Зараз нерозкритих убивств фактично 1%. Різниця колосальна, ураховуючи те, що кожен злочин це людське життя, а іноді навіть і не одне”, - написав Коваль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-